امامزاده عبدالله(ع)؛ آستان نواده امام سجاد(ع) و جاذبه گردشگری در جنوب تهران

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، از مجموع هشت هزار امامزاده کشور، حدود ۳۰۰ امامزاده در گوشه و کنار استان تهران قرار دارند که همه ساله مقصد سفرهای مسافران نوروزی از جای‌جای استان و کشور هستند.

بنا بر روایت شبستان، امامزادگان و بقاع متبرکه استان تهران علاوه بر داشتن جاذبه‌های معنوی، به علت قرارگیری در کنار جاذبه‌های گردشگری استان به قطب‌های زیارتی، فرهنگی، گردشگری تبدیل شده‌اند.

4494866.jpg

یکی از این امامزادگان واجب التعظیم امامزاده عبدالله(ع) در شهرری است. آستان امامزاده عبدالله (ع) در شهرری، خیابان فدائیان اسلام، روبروی سه راه ورامین، واقع شده است که همه ساله پذیرای میلیون ها زائر است.

امامزاده عبدالله شهرری(ع) یکی از امامزادگانی است که نسب این امامزاده با پنج‌واسطه به امام سجاد(ع) می‌رسد. در کتاب‌های حوزوی نوشته شده است که ابوعبدالله حسین(امامزاده عبدالله(ع)) که به ابیض مشهور بوده از قم به ری مهاجرت کرده و در اینجا ساکن شده است.

بقعه داخلی بنای امامزاده مربوط به دوره صفوی و آرامگاه‌های خانوادگی واقع در محوطه این امامزاده به سبک معماری دوره قاجار، پهلوی اول و دوم ساخته شده است.

بنای اصلی ساختمان بقعه به احتمال قوی مربوط به قرن یازدهم و از آثار دوره صفوی بوده و تزیینات و ایوان شرقی رواق فعلی آن توسط میرزا کاظم خان نظام الملک در سال ۲۷۴ قمری صورت گرفته و گنبدی بزرگ بر فرازآن و ایوانی هم در شمال حرم احداث شده است.

4494857.jpg

در سال‌های ۱۳۲۹ و ۱۳۷۸ شمسی تعمیر و مرمت بسیار عالی و دقیق به ویژه در داخل حرم این بقعه صورت پذیرفته است. کاشیکاری از راه ایوان و حرم با نقاشی‌های دیواری و مقرنس کاری و رنگ آمیزی داخل حرم به شیوه ای صحیح و با سلیقه انجام گرفته است.

در کتیبه کاشی خشتی ایوان بقعه اشعاری به خط نستعلیق موجود است که شامل مدح بانی عمارت و تاریخ ۱۲۷۴ قمری است.

4494861.jpg

درب خاتم بنا هم توسط میرزا کاظم خان نظام الملک وقف گردیده و دارای تاریخ ۱۲۷۶ ق است. از فعالیتهای عمرانی سالهای اخیر احداث سر درب ورودی محوطه بقعه است که مورد توجه مردم قرار گرفته است.

4494863.jpg

این امامزاده دارای رواق بزرگی در مشرق حرم است و دری هم از رواق و در دیگری از حرم ه

کتابخانه و فروشگاه از امکانات جانبی این بقعه است که در اختیار علاقه مندان قرار دارد. این اثر به شماره ۲۳۱۳ در تاریخ ۱۳۷۸ به ثبت آثار ملی رسیده است.

4494874.jpg

ردو در به جنوب باز می شود. ضریح بقعه از جنس فولاد با روکش طلاست که در سال ۱۳۶۸ شمسی ساخته و نصب شده است.

بقعه متبرکه این امامزاده جلیل القدر با توجه به نزدیکی به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) شهرری و محوطه بزرگ و با صفای آن قابلیت پذیرائی از زوار و جهانگردان در روزهای هفته به ویژه ایام متبرک اسلامی را دارد.

 تعداد زیادی از مشاهیر مذهبی، علمی، ادبی و سیاسی در کنار این امامزاده مدفون هستند.

منبع خبر