اخبار استان ها

اقتصاد چرخشی صنعت فولاد با کاهش هزینه‌ها، نوآوری و خلاقیت در جامعه را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین از اهواز، کنفرانس خبری فرهاد خزائلی سرپرست مدیریت عامل شرکت ایده پردازان صنعت فولاد با حضور جمعی از اصحاب رسانه، با موضوع اقتصاد چرخشی روز سه شنبه ۱۸ دی ماه در غرفه‌ی شرکت فولاد خوزستان در ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران، واقع در برج میلاد تهران برگزار شد.

خزائلی سرپرست مدیریت عامل شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در این نشست گفت: شرکت ایده پردازان یکی از شرکت‌های تابعه شرکت فولاد خوزستان بوده که در حوزه اقتصاد چرخشی صنعت فولاد فعالیت دارد؛ طرح‌ها در اقتصاد چرخشی صنعت فولاد باید توانایی و قابلیت چرخه‌ی بازیافت داشته باشند.

خزائلی یادآور شد: در گذشته رویکرد اقتصاد ما خطی بود. یعنی از یک وسیله یا مواد تنها یک بار استفاده می‌شد. اما در اقتصاد چرخشی تغییر نگاه و مسولیت مصرف کننده مطرح است، یعنی مصرف‌کننده در این نگاه یاد می‌گیرد که از مواد مورد استفاده چندبار استفاده نماید. همچنین در هنگام خرید به دنبال وسیله یا موادی باشد که قابلیت چندبار استفاده کردن را داشته باشد.برای مثال، یک بطری پلاستیکی، در اقتصاد خطی یک بار استفاده شده، اما در اقتصاد چرخشی صنعت فولاد، هدف آن است که از یک مواد چند بار استفاده شود.

خزائلی درباره اهمیت اقتصاد چرخشی گفت: اهمیت اقتصاد چرخشی در پایداری به مشارکت عمومی و آموزش باز می‌گردد. یعنی برای داشتن اقتصاد چرخشی باید آموزش را اصلاح نماییم، نخست باید به فرزندان خود آموزش دهیم که هیچ چیز زباله نبوده، منابع انرژی محدود بوده و قابلیت چندبار مصرف را دارند. در واقع یک مصرف کننده نیز می‌تواند در جایگاه تولیدکننده قرار بگیرد.

وی افزود: اگر ما بخواهیم نگاه خطی را ادامه دهیم، هوای پاک ما در باران، تبدیل به هوای آلوده و بوجود آمدن باران‌های اسیدی  خواهد شد. اقتصاد چرخشی با حذف مصرف برای یکبار به دنبال ایجاد چرخه‌ی مصرف می‌باشد.

خزائلی با اشاره به مزایای اقتصاد چرخشی صنعت فولاد گفت: مزایای این اقتصاد در کاهش آلاینده های زیست محیطی در اقتصاد چرخشی بیش از ۷۰ درصد آلاینده را کنترل نماییم.

وی افزود: مزیت این چرخه کاهش هزینه‌ها با استفاده از ایجاد چرخه یک ماده برای بازگشت به بازار می‌باشد. دیگر تصورات خطی گذشته قابلیت بهره‌وری در اقتصاد را ندارد و باید به دنبال ایجاد چرخه باشیم.

خزائلی خاطرنشان کرد: در اقتصاد چرخشی، از یک منبع آن‌قدر استفاده نموده تا به مرحله‌ی تعمیر رسیده و پس از چندبار تعمیر آن را بازیافت می‌کنیم و این را ادامه می‌دهیم تا دیگر موجودیتی نداشته باشد و در استفاده از اقتصاد چرخشی، نوآوری و خلاقیت در جامعه افزایش می‌یابد.

خرائلی درباره‌ی چالش‌های تغییر اقتصاد از خطی به چرخشی اظهار داشت: چالش‌های پیش رو برای انتقال به اقتصاد چرخشی ، خلاقیت در فن آوری، مقاومت سازمانی و کمبود سیستمی می‌باشد.
هر تغییر یک اینرسی داشته که باید به آن غلبه کنیم.

وی در سخنان خود از شرکت‌های یونیور، آیکیا نام برد. شرکت ایکیا محصولات کهنه را دوباره خرید نموده و هر مقدار ان محصول سالم‌تر باشد، میزان اعتبار خرید بیشتری به مشتری خود می دهد.

خزائلی درباره‌ی استفاده از اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد گفت: اقتصاد چرخشی در فولاد به صورت تولید محصولات جدید از پسماندها، استفاده از غراضه در تولید فولاد، سرمایه‌گذاری در تکنولوژی  ودیجیتال کرون برلی تولید سبز و بهینه، استفاده بیشتر از سیستم‌های بسته در مصرف آب، بازیافت انرژی‌های اتلافی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، مدیریت دارائی‌ها و استفاده بهینه و طولانی از تجهیرات و تاسیسات می‌باشد.

خزائلی ادامه داد: ما با الگوبرداری از طرح LKAB در طرح استفاده از پسماندها استفاده نموده و تولید محصول جدید یا قابل بازیافت را می‌سازیم. مزیت آن در این است که از یک پسماند استفاده شده با استفاده‌ی چندباره، آن را به چرخه‌ی تولید بازگشت می‌دهیم تا برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و حرکت به سوی تولید فولاد سبز گامی برداشته باشیم.

46

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا