بیمه

از استاندارهای مالی جهانی فاصله بسیار داریم

به گزارش کلیک مدیرعامل رسانه اقتصادآنلاین، در نشست خبری رویداد بانک و بیمه فینشورتک بیان کرد: موضوعاتی که قرار است در رویداد بزرگ بانک و بیمه مطرح شود عبارت از بررسی تکنولوژی‌های نوین در آینده، تاثیر هوش مصنوعی در رشد تکنولوژی‌های نوین بانکداری نوین و بیمه‌داری نوین است. تلاش ما به حداقل رساندن فاصله بین بانک و بیمه خصوصا در حوزه تکنولوژی است.

محمدمهدی الحسینی افزود: قصد ما ترکیب و توسعه صنعت مالی و تکنولوژی کشور است. انشالله بتوانیم که یک ادبیات جدید در صنعت مالی کشور رقم بزنیم و خوشحالم که همه دوستان رسانه و همچنین کارشناسان و اساتید حضور یافتند.

 

چالش های بانکداری در ایران در عصر هوش مصنوعی

بر اساس این گزارش در ادامه این نشست مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیان کرد: هوش مصنوعی انقلابی در دنیا ایجاد کرده است و بهره‌وری را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد. ما در زمینه بهر‌ه‌وری بانک‌ها مشکل داریم و هزینه سربار بانک‌ها بالا است و بانک‌ها گران اداره می‌شود. 

غلامرضا فتحعلی افزود: بانک قرض الحسنه مهر ایران سال ۸۶ تاسیس و از سال ۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده است که اولین و بزرگترین بانک قرض‌الحسنه در کشور است و رتبه هشتم را در نظام بانکی دارد. 

وی با اشاره به چالش‌های بانکداری در ایران گفت: بهره‌وری پایین، کیفیت نامناسب خدمات، کارایی پایین عملیات بانکی و ناترازی‌ها از جمله ضعف‌های بانک‌ها است و از طرفی هم سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی برای کنترل رشد حجم نقدینگی به صنعت بانکداری فشار وارد می‌کند.

Untitled

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ادامه داد: برای هوش مصنوعی مانند نیروی انسانی خستگی معنا ندارد و می‌تواند میزان خطا را تا ۷۰ درصد کاهش دهد. هوش مصنوعی با تحویل داده‌ها و شناسایی الگوها و ارائه راهکار‌های هوشمند می‌تواند به صنعت بانکداری کمک کند.

به گفته فتحعلی، در حال حاضر ۷۳ درصد افتتاح حساب‌ها و ۶۵ درصد تسهیلات پرداختی در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران غیرحضوری است. در قالب هوش مصنوعی اعتبارسنجی ها ایرانیزه شده و انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در شعب ما حال مردم خوب است و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، بانک مهربانی‌ها است و ما یک بانک مردمی هستیم؛ چرا که پرداخت تسهیلات حداکثر با نرخ ۴ درصد تمام می‌شود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: سه اتفاق در سیستم بانکی رخ داده که شامل تحولات سریع اقتصادی، تغییر پارادایم‌های کسب و کار و پیشرفت‌های فناوری است. ما در حال دنبال دو راهبرد هستیم تا تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

شخصی‌سازی بیمه برای مشتریان بر اساس سبک زندگی و موقعیت اجتماعی و کاری

مدیرعامل بیمه البرز نیز با اشاره بر اینکه امروزه در بسیاری از شرکت و مراکز بیمه‌ای تبادل اسناد و مدارک فیزیکی منسوخ شده و با استفاده از اسکن مدارک و هوش مصنوعی خدمات ارائه می‌شوند، گفت: در فرایند صدور بیمه‌نامه، پرداخت و دریافت خدمات بیمه‌ای یکی از مهم‌ترین مشکلات ما، فاصله‌ شرکت‌های بیمه با بانک‌ها است.

موسی رضایی میرقائد افزود: به طور معمول بعد از برآورد خسارت پرداخت بانکی ممکن است بین ۲۴ الی ۷۲ ساعت به طول انجامد. تلاش ما این است که با استفاده از هوشمندسازی این تاخیر و فاصله در پرداخت‌های بانکی به حداقل زمان خود برسد.

وی بیان کرد: تاکنون ۴۰ الی ۵۰ درصد از فرایند هوشمندسازی در خدمات بیمه‌ای صورت گرفته است و امروزه به دنبال هدف شخصی‌سازی بیمه برای مشتریان بر اساس سبک زندگی و موقعیت اجتماعی و کاری هستیم. این مساله مهم‌ترین برنامه‌ای است که می‌تواند با اقدام دفاتر بیمه و بانک به اهداف خود دست پیدا کند.

 

از فناوری‌های فین‌تک و وام‌دهی دیجیتال به شکل واقعی استفاده نمی‌شود

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق نیز ضمن ابراز امیدواری از پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه هوشمندسازی بانکی و ارائه خدمات بیمه‌ به انتقاد از سرعت تحولات این هوشمندسازی در کشور نسبت به سایر کشورهای منطقه پرداخت و گفت: مشکلاتی مانند قطعی مکرر و سرعت کند اینترنت برای توسعه زیرساخت‌ هوشمندسازی مشکلات جدی به وجود آورده است.

Untitled

کامران ندری افزود: از سوی دیگر توسعه زیرساخت‌های هوش‌مصنوعی نیازمند سرمایه‌گذاری کلانی است که باید مشخص شود این سرمایه را می‌توان به تنهایی و در درون کشور تامین کرد یا خیر.

وی بیان کرد: با وجودی که امروزه از فناوری‌های هوشمند استفاده می‌شود اما از فناوری‌های فین‌تک و وام‌دهی دیجیتال به شکل واقعی استفاده نمی‌شود که همین موضوع موجب شده در مقایسه با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای منطقه، عقب مانده باشیم.

گفتنی است رویداد «فینشورتک» در روزهای ۷ تا ۹ اسفند ماه در برج میلاد برگزار خواهد شد.

 

 

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا