حیدر ایزدی رئیس اداره پرستاری در گفتوگو با خبرنگار خبرآنلاین از سنندج، اظهار کرد: ۲۱ بیمارستان دولتی و خصوصی در سطح استان فعال هستند که به منظور پاسخگویی به مسائل و چالشهای مرتبط با حوزه پرستاری در هر بیمارستان، کارشناس پرستاری متناظر و پاسخگو در این اداره مستقر است.
وی نقش این اداره را در اجرای سیاستهای حوزه سلامت انکار ناپذیر دانست و به سایر وظایف و حوزه های تخصصی از جمله صدور صلاحیت حرفه ایی پرستاران، توزیع رده های پرستاری، نظارت بر شاخص های کنترل عفونت و ایمنی، ارزیابی و نظارت بر مراکز مراقبت در منزل، کارشناسی نظام مراقبتی کودکان یک تا ۵۹ ماهه، مسئولیت پذیری و مشارکت در مناسبتهای حوزه سلامت، عضویت در کارگروههای مختلف و مرتبط با پرستاری در دانشگاه را از سایر نقش ها و مسئولیت های این اداره بر شمرد.
کردستان بالاتر از میانگین کشوری در نسبت پرستار به تخت
وی با اشاره به اینکه وضعیت نسبت پرستار به تخت در استان کردستان مطلوبتر از میانگین کشوری است، افزود: این نسبت در استان ۱.۳ و در برخی بیمارستانها حتی به ۱.۵ میرسد، در حالی که میانگین کشوری آن کمتر از ۱.۲ است که با اصلاح رابطه استخدامی در آینده ایی نزدیک بر میزان رضایتمندی پرسنل و گیرندگان خدمت افزوده خواهد شد.
رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان، تصریح کرد: با این وجود، میانگین اضافهکار پرستاران استان ۲۰ ساعت گزارش شده است و سعی میگردد از اضافه کاری نامتعارف جلوگیری و در آینده ایی نزدیک با اصلاح مبالغ اضافه کاری و ضرایب تعرفه گذاری دریافتی پرسنل به نحو قابل توجهی مورد رضایت همکاران قرار بگیرد.
تبدیل وضعیت استخدامی از موقت به دائم
ایزدی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که بین ۲۸ تا ۳۲ درصد از نیروهای انسانی شاغل در حوزه پرستاری استان، وضعیت استخدامی موقت و در قالب طرح پزشکان و پیراپزشکان فعالیت دارند. لذا، به منظور ساماندهی وضعیت نیروها و ایجاد امنیت شغلی، بازنگری و اصلاح چارت سازمانی و تبدیل وضعیت استخدامی از موقت به دائم، از دغدغه های اصلی دانشگاه است که در استخدامی پیش رو مد نظر قرار خواهد گرفت.
جذب نیروی هوشبری و کمک پرستاری در استخدامهای آتی
وی در خصوص جذب نیروی هوشبری و کمک پرستاری در بیمارستان های استان، گفت: در حوزه پرستاری در برخی از بیمارستانها با کمبود نیرو در بعضی از ردههای شغلی به ویژه هوشبری، کمک پرستاری و خدماتی، مواجه هستیم، که میبایست به نحو شایسته این نقیصه جبران گردد.
رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در ادامه سخنان خود گفت: کارشناسان این اداره به منظور تحقق عدالت در توزیع نیروی انسانی در مراکز درمانی، اقداماتی از جمله کنترل منظم چیدمان پرسنلی، محاسبه ضریب اضافه کار و اجرای قانون ارتقاء بهرهوری را به صورت مستمردر بیمارستانها انجام میدهند.
وی ضمن اشاره به تاریخچه تعرفه گذاری پرستاری، به تلاش صورت گرفت در کارگروهای مختلف استانی و کشوری اشاره و آینده ی این قانون را امیدوار کننده دانست و این وعده را داد که با رشد سالانه کای پرستاری، ارزش نسبی و تدوین بستهای ترجیحی مناطق محروم تاثیرات معیشتی آن را شاهد خواهیم بود که قطعا رضایتمندی پرسنلی را در پی خواهد داشت و عنوان کرد: این اداره آمادگی پاسخ و بررسی شکایات احتمالی در این زمینه را دارا است.
وی به آموزش کارشناسان در طیف وسیعی از دوره ها اشاره و خاطرنشان کرد: در راستای ارتقاء دانش و مهارتهای تخصصی، علاوه بر تقویم آموزشی سالانه و مصوب، جهت ارتقا سطح کیفی خدمات درمانی و مراقبتی و همچنین پیشبرد ظرفیت ها و سرمایه های درمانی در استان تعدادی از کارشناسان در دورههای آموزشی تخصصی از جمله پیوند مغز استخوان، پیوند کلیه، پیوند اعضا، تربیت کارشناس مراقبتهای ویژه (ICU)، کنترل عفونت، دوره های تخصصی مدیریتی و مراقبتی برای سرپرستاران شرکت داده شدند ودر حال حاضر در بخش های مرتبط سازماندهی شده اند.
وی ضمن تجلیل از مقام والای پرستاران و اشاره به اهمیت و دشواری این حرفه، اعلام کرد: در آیین گرامیداشت هفته پرستار، از تلاشهای ارزشمند ۱۹ پرستار برگزیده کشوری، ۶۰ پرستار برگزیده استانی و ۱۶ پرستار بازنشسته استانی با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل به عمل آمد.