اخبار دانش و فناوری > جنگ افزار

ارتقای جنگنده F-۳۵ برای تقابل با تهدید موشکی چین /عکس

امیرمسعود عابدین:‌ در پاسخ به نگرانی‌های فزاینده در مورد تهدید موشکی چین برای پایگاه‌های هوایی ایالات متحده در غرب اقیانوس آرام، نیروی هوایی ایالات متحده اخیراً آزمایشی را با هدف افزایش قابلیت بقا و کشندگی جت‌های جنگنده F-۳۵ خود، در هنگام استقرار روی زمین انجام داده است.

اسکادران ۵۹ آزمایش و ارزیابی نیروی هوایی ایالات متحده، روش‌های بازسازی و استقرار سریع هواپیما را روی F-۳۵ لایتنینگ II در پایگاه نیروی هوایی نلیس نوادا آزمایش کرده است. در طول آزمایش، خدمه تعمیر و نگهداری، F-۳۵ را بدون خاموش کردن موتور آن، سوخت‌گیری و مهمات را بارگذاری کردند، فرآیندی که به عنوان چرخش رزمی یکپارچه (ICT) شناخته می‌شود. این نیرو خاطرنشان کرد که چرخش سریع برای بقا در میدان نبرد، حیاتی است. این آزمایش شامل سوخت‌گیری F-۳۵A و مسلح کردن آن با چهار موشک هوا به هوای میان‌برد پیشرفته AIM-۱۲۰، در زمان روشن بودن موتور بود.

ارتقای جنگنده F-۳۵ برای تقابل با تهدید موشکی چین /عکس

روش‌های مشابهی در هواپیماهای نظامی قدیمی‌تر استفاده شده است، اما اجرای آن‌ها در F-۳۵ نیازمند برنامه‌ریزی گسترده، ارزیابی ریسک و تمرکز قوی بر ایمنی بود. به طور سنتی، خلبانان موتورهای هواپیما را در طول تعمیر و نگهداری خاموش می‌کنند، فرآیندی که تقریباً سه ساعت طول می‌کشد. با ICT، نیروی هوایی می‌تواند زمان چرخش را بیش از نصف کاهش دهد و کارایی عملیاتی را بهبود بخشد.

تهدید موشکی چین پایگاه‌های نیروی هوایی ایالات متحده را در معرض خطر قرار می‌دهد

برای دهه‌ها، نیروی هوایی ایالات متحده با تضمین اینکه می‌تواند به سرعت و به طور مؤثر به اقدامات تجاوزکارانه پاسخ دهد، نقش مهمی در بازدارندگی دشمنان ایفا کرده است. با این حال، این قابلیت به طور فزاینده‌ای در معرض تهدید است.

در طول ۳۰ سال گذشته، چین زرادخانه موشکی گسترده و پیچیده‌ای را توسعه داده که برای هدف قرار دادن باندهای فرودگاهی ضروری نیروی هوایی آمریکا طراحی شده است. این تهدید موشکی رو به رشد، نگرانی‌های جدی در مورد توانایی نیروهای آمریکایی برای ادامه عملیات در یک سناریوی واقعی ایجاد کرده است.

به طرز نگران‌کننده‌ای، قانونگذاران آمریکایی سال گذشته هشدار دادند که در یک درگیری احتمالی با چین، تا ۹۰ درصد از تلفات هواپیمای آمریکایی می‌تواند روی زمین و نه در درگیری‌های هوایی رخ دهد.

گزارش اخیر مؤسسه هادسون این آسیب‌پذیری را بیشتر برجسته کرد و بیان داشت که چین می‌تواند با حملات موشکی بسیار کمتر از ایالات متحده و متحدانش، نیروی هوایی ایالات متحده را در منطقه هند و اقیانوس آرام فلج کند.

در همین حال، نیروی هوایی ایالات متحده در حال بررسی راه‌هایی برای افزایش قابلیت بقا، از جمله پراکنده کردن هواپیماها در مکان‌های متعدد و استفاده از باندهای فرودگاهی غیر متعارف به عنوان بخشی از استراتژی ACE خود بوده است. یکی از اجزای کلیدی این عمل، اجرای چرخش‌های رزمی یکپارچه (ICT) است؛ تکنیکی که برای مسلح کردن و سوخت‌گیری سریع هواپیماها طراحی شده تا به آنها اجازه دهد ظرف چند دقیقه، به جای چند ساعت به وضعیت آماده رزم بازگردند.

منبع: eurasiantimes

۲۲۷۳۲۲

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا