به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی شارگالری؛ پس از یک هفته نمایش ویدیوآرتهای منتخب، نوبت به اختتامیه رسید.
در ابتدای این مراسم احسان شعردوست مدیر شارگالری، نویسنده و تهیهکنندۀ هنر ضمن خوشآمد گویی، توضیحاتش را دربارۀ فستیوال و اهداف شارگالری مطرح کردو از عوامل اصلی شارگالری و فستیوال و بهویژه از صالح موسوی خالخالی که مدیر پژوهشی شارگالری است تشکر کرد.
سپس پیام ویدیویی امین شاهد، مدیر گروه داوری فستیوال از استانبول پخش شد. شاهد به هنرمندان از اهمیت استمرار در هنر کانسپچوال گفت و بعد هم پیام سیمین کرامتی از تورنتو. سیمین کرامتی در این پیام نکتهسنجیهای حرفهایِ ویژۀ خود را درباره آثار فستیوال کرد و نقاط قوت آثار هنرمندان فستیوال را بازگو کرد.
داوود آجرلو، هنرمند فیلم و نویسندۀ هنر و فلسفه، دبیر فستیوال و مدیر هنری شارگالری نیز توضیحاتی دربارۀ دلیل انتخاب موضوع «ساتیر» بهعنوان محور موضوعی فستیوال ارائه داد و به حاضران گفت: شرایط امروز ایران، اگر هر توصیف دیگری هم داشته باشد اما یکی از گویاترین و البته مؤدبانهترین توصیفاتش ساتیریک است. ما در حال حاضر تلخ ترین وضعیت های متصور برای انسان را به هجو و طعنه و کنایه تحمل میکنیم و گاه حتا به دشوارترین لحظههای خودمان میخندیم.
او افزود: با متعالی ترین تصورات و باورهایمان به راحتی شوخی می کنیم و این شوخی رندانه، چه از سر یک تنبلی و انفعال تاریخی باشد و چه از یک زیرکیِ ایرانی، به هر حال لحظات ساتیریکی را در حال زندگی هستیم. آجرلو همچنین به رویدادهای متعدد کانسپچوال در شارگالری اشاره کرد و در نهایت گفت تصمیم داریم از این به بعد، هر سال در فستیوال ط۳باآسانسور از یک هنرمند باسابقه و تأثیرگذار در کانسپچوال ایران قدردانی و تجلیل کنیم. سپس چراغها خاموش شد. ویدیویی با امضای فریده شاهسوارانی نیز از اهمیت هنر گفت و از نیاز به هنر در شرایط حاضر گفت، هنرمندان جوان را تشویق کرد و از ارتباط صمیمانهاش با آنها گفت و از اشتیاقش برای دیدن آثار هنرمندان و گفت که همچنان با هیجان و اشتیاق به آفرینشهای هنریِ خودش مشغول است.
در پایان نیز برگزیدگان فستیوال جوایز خود را از فریده شاهسورارانی دریافت کردند. داوران فستیوال در بخش ویژه یعنی ساتیر، ویدیوی «مارش» کار حمید قاسمی را بعنوان اثر برگزیدۀ فستیوال اعلام کردند و دو ویدیوی «آدم، نسخۀ نخست» کار فروغ خوشنویس انصاری و «آنها» کار علی خاتمساز را شایستۀ تقدیر دانستند.
همچنین در بخش آزاد، هیئت داوران جایزۀ خود را به ویدیوی «داربازی» کار مینا بهکار اهدا نموده و در این بخش نیز دو ویدیوی «تقدس اجباری» کار معصومه خدابخش و «خیره شدن در سیاه در قرمز عمیق» کار کسرا قنبری را شایستۀ تقدیر دانست.
همچنین شارگالری با احترام به رأی داوران، جایزۀ خارج از داوری خود را از میان آثار چندرسانه ای به دو اثر اهدا کرد که در طول فستیوال با استقبال بیشتری از سوی مخاطبان مواجه شدند. این دو جایزه به دنیا فاضلنیا برای ساخت و اجرای ویدیوچیدمان «شکستنی» و شبنم عزیزی و نگین زند برای ساخت و اجرای ویدیوچیدمان «لونا، ماهِ در دستان تو» تقدیم شد.
شارگالری از تمام هنرمندانی که در این فستیوال با ارسال اثر و حضور و همراهی خود، یار شارگالری در برگزاری این رویداد برای هنر کانسپچوال بودند صمیمانه تشکر و قدردانی میکند.
۲۴۴۵۷