اخبار سیاسی

احمدی‌نژاد با ژاکت سفید، مردمی‌ بودنش را نشان می‌داد اما ترامپ ثروت خود را به رخ می‌کشد/ ترامپ اساسا احمدی‌نژاد در آمریکا بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گاردین می‌نویسد: ترامپ همین که رئیس‌جمهور شد هنجارهای دموکراتیک آمریکا را از بین برد. او روابط بین‌الملل کشور را با اقدامات غیردیپلماتیک بهم می‌زند. نهادهای دولتی در اثر طغیان رادیکالیسم با هدف دگرگونی حکومت نابود می‌شوند.

بنابه روایت روزنامه هم میهن، به اعتقاد گاردین این رخ‌دادها به همراه سایر اتفاقاتی که بعد از روی کار آمدن ترامپ رخ داده وقایعی را توصیف می‌کند که پس از انتخاب محمود احمدی‌نژاد در ایران در ۲۰ سال پیش اتفاق افتادند.

احمدی‌نژاد پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۵، دشمن اصلی غرب شد. سخنان او علیه اسرائیل- که باید از نقشه جهان پاک می‌شد- و انکار هولوکاست ماده اصلی شرارت کاریکاتورهایی بود که با برنامه هسته‌ای جنگ طلبانه‌اش در ایران تیزتر می‌شد.

به اعتقاد گاردین احمدی‌نژاد یک پوپولیست انتخاباتی در قالب ترامپ بود، زیرا در جذب جمعیت با پیام خود مبنی بر حمایت از چپ‌گرایان و محرومان و طرد کردن مخالفان خود مهارت داشت.

ولی نصر، محقق ایرانی روابط بین‌الملل دانشگاه جان هاپکینز می‌گوید: «در دوره اول ترامپ در ایران یک شوخی وجود داشت که وقتی او رئیس جمهور شد، ایران بالاخره توانست انقلاب خود را صادر کند. ترامپ اساسا احمدی‌نژاد در آمریکا بود.»

احمدی‌نژاد در سفر سال ۲۰۰۷ به نیویورک در دانشگاه کلمبیا هم حاضر شد، موسسه‌ای که اکنون با ادعای مبارزه با یهودی‌ستیزی دانشگاهی تهدید به قطع کمک‌های مالی از سوی دولت ترامپ شده است.

رئیس وقت دانشگاه کلمبیا، لی بولینگر، احمدی‌نژاد را به خاطر انکار هولوکاست «دیکتاتور ظالم و کوچک» خواند، توصیفی که گویا یک پیش‌بینی بود از انتقاداتی که مخالفان ترامپ به این رئیس‌جمهور می‌دهند.

اما شباهت‌ها سطحی‌اند و تفاوت‌ها به همان‌اندازه قابل‌توجه.

احمدی‌نژاد با ژاکت سفید، مردمی‌ بودنش را نشان می‌داد اما ترامپ ثروت خود را به رخ می‌کشد و از کاهش مالیات‌ها حمایت می‌کند.

شاید پیوند مشترک ترامپ و احمدی‌نژاد نیروهایی باشند که این دو را به قدرت رساندند.

نصر می‌گوید: «می‌توان گفت اولین نوع واکنش در دوران ما علیه آنچه آزادسازی اقتصادی می‌تواند برای یک جامعه بیاورد، در ایران رخ داد.»

در دوران دو سلف احمدی‌نژاد؛ خاتمی و علی اکبر هاشمی رفسنجانی، اصلاحات اقتصادی لیبرال با هدف ایجاد رفاه پس از سال‌ها ریاضت اقتصادی پس از انقلاب، طبقه متوسط مرفه و مصرف‌گرا را به وجود آورد، اما ناراضیانی را به وجود آورد که احساس می‌کردند همه چیز را از دست داده‌اند.

نصر می‌گوید: «این منش، طبقه‌ای را در ایران ایجاد کرد که بسیار شبیه مردمی بودند که به برگزیت (در بریتانیا) رأی دادند یا افرادی که به ترامپ رأی دادند.

 بنابراین احمدی‌نژاد مانند بوریس جانسون در جریان برگزیت یا ترامپ در طول دو مبارزات انتخاباتی‌اش، ضد نظام بود. قطعاً موارد مشابهی وجود دارد.»

۲۷۲۱۱

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا