اخبار استان ها

آیین تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، آیین تکریم احسان آهنگر و معارفه محمد محمدی، مدیر کل  پیشین و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران که با حکم وزیر فرهنگ به این سمت منصوب شد،  با حضور مهدی محمدی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها و مهدی رمضانی چابک، مدیر کل امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و از خدمات و تلاش های احسان آهنگر، مدیر کل پیشین تقدیر شد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: در این دوره قصد داریم با تفویض برخی مسئولیت‌ها و اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادارات کل در استان‌ها، دایره تصمیم‌گیری‌های حوزه فرهنگ و هنر در استان‌ها را گسترده‌تر کنیم.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برشمردن برخی ویژگی‌های فرهنگی و هنری مازندران افزود: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های مازندران ظرفیت دیپلماسی این استان است که به دلیل همسایگی با کشورهای حاشیه خزر فراهم است.

وی با اشاره به غنای فرهنگی و موقعیت جغرافیایی مازندران گفت: ظرفیت همسایگی مازندران با کشورهای حاشیه دریای خزر می‌تواند فرصتی برای تقویت فعالیت‌های فرهنگی این استان در عرصه بین‌المللی باشد که انتظار می‌رود در دوره جدید مدیریت فرهنگ و ارشاد استان با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

آیین تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد

محمدی در ادامه افزود: در هر چهار کشور همسایه رایزنی فرهنگی داریم. اما در سال‌های اخیر از این ظرفیت برای مازندران بهره گرفته نشد. به مدیرکل جدید پیشنهاد می‌کنم طرحی را برای بهره‌گیری از این ظرفیت در دوره جدید مدیریت فرهنگ و هنر استان ارائه کند تا در وزارتخانه مورد بررسی و حمایت قرار گیرد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گردشگرپذیری مازندران خاطرنشان کرد: لازم است در حوزه‌های فرهنگی برای استان گام‌هایی برداشته شود تا آسیب‌های فرهنگی ناشی از گردشگری انبوه به فرصت‌هایی برای ترویج فرهنگ بومی مازندران تبدیل شود.

محمدی با تاکید بر ضرورت برپایی مستمر جلسات شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: خانواده دستگاه‌های فرهنگی باید برای هم‌افزایی و همراهی پیشگام باشند که یکی از راه‌ها در این مسیر برگزاری مستمر نشست‌ های شورای فرهنگ عمومی است.

وی با بیان این‌که پیشینه فرهنگی و هنری و ارزشی مازندران همواره کار را برای مدیران حوزه فرهنگ و هنر در این استان دشوار می‌کند، افزود: اگر در استان مدیران با هم تعامل داشته باشند بسیاری از مسائل نیازی به مطرح شدن در سطح وزارتخانه ندارند.

معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار مازندران نیز بهره‌گیری از ظرفیت فعلان فرهنگی و مجموعه مردم پایه را ضروری دانست و خواستار حمایت از چهره‌های فرهنگی اثرگذار شد.

آیین تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد

قاسم عزیززاده گرجی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نیز در این مراسم، گفت: مهم‌ترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت مبنایی دارد فرهنگ آن جامعه است که همان هویت جامعه و مادر هر نوع توسعه و پیشرفت زیربنایی و عمرانی است.

وی، توجه به موضوع فرهنگ و اهالی فرهنگ و رویدادهای ادبی را مهم دانست و افزود: مازندران صاحب ایده در فرهنگ است و باید از سرمایه‌های اجتماعی و چهره‌های مؤثر در سطح کشوری و بین‌المللی است که در این راستا نیازمند به هم‌افزایی ظرفیت‌ها است.

معاون استاندار، بهره‌گیری از ظرفیت فعلان فرهنگی و مجموعه مردم پایه را ضروری دانست و خواستار حمایت از چهره‌های فرهنگی اثرگذار شد.

وی با بیان اینکه احسان آهنگر، مدبرانه و دلسوزانه پیگیر امورات فرهنگ بود، افزود: مسئولان در جمهوری اسلامی هیچ شأنی جز خدمتگزاری مردم نباید برای خود قائل باشند؛ امیدواریم مدیران استان خود را خدمتگزار مردم بدانند.

در ادامه احسان آهنگر، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، اظهار کرد: تلاشم در مدت خدمت به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان این بود که کرامت این خانواده را در هر مسند و جایگاهی حفظ کنیم.

آیین تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد

وی با بیان این‌که نیروی انسانی مهم‌ترین رکن و سرمایه در هر مجموعه است، افزود: همیشه تلاش کردم که در رفتار و کردار، خدمتگزار اهالی فرهنگ و هنر استان باشم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه هنرمندان و اهالی فرهنگ است و مالکان اصلی این مجموعه همین افراد هستند.

در پایان این مراسم از احسان آهنگر بابت دوره ۱۸ ماهه مدیریت‌اش در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تقدیر و حکم انتصاب محمد محمدی توسط معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به او اعطا شد.

محمد محمدی، اظهار کرد: با توجه به مسئولیتی که طی سال‌های اخیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم به جز سه استان به همه استان‌ها سفر کردم و از زیرساخت‌های فرهنگی‌شان بازدید داشتم. متاسفانه بر خلاف نام بزرگی که از مازندران در حوزه فرهنگ وجود دارد، این استان از محرومیت در این حوزه رنج می‌برد.

وی افزود: در آخرین سفری که به عنوان مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یکی از استان‌ها داشتم از سه تالار بزرگ فرهنگی مرکز آن استان بازدید کردم. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی‌شان هم در یک مجتمع فرهنگی دیکر مستقر بود. در یک شهرستان دیگر از همان استان هم از تالار دیگری بازدید کردم.

این مسئول خاطرنشان کرد: وقتی این تعداد زیرساخت فرهنگی را در استانی دیگر دیدم از یک سو بابت وجود این زیرساخت‌ها خوشحال شدم و از سوی دیگر یاد محرومیت‌های مازندران و جمله معروف حسن عبدالهاشم‌پور گزارشگر خوب مازندرانی افتادم که در گزارش یکی از بازی‌های نساجی گفته بود «ای مازرون بیچاره». امروز ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستان‌های چالوس و رامسر در مازندران حتی مکانی اداری هم ندارند.

آیین تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: وقتی آقای آهنگر اعلام کرد به دلیل ماموریت در حوزه‌ای دیگر قصد جدا شدن از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارد خودم از مدیران وزارتخانه درخواست کردم که به مازندران برگردم تا دینم را به فرهنگ استانم ادا کنم. از وزیر محترم و استاندار مازندران نیز بابت همراهی‌شان در تحقق این تصمیم سپاسگزارم.

محمدی تصریح کرد: من به این نیت به مازندران برگشتم که سرانه فضای فرهنگی استان‌مان را افزایش دهیم. برای تحقق این هدف هم از مدیران ارشد وزارت فرهنگ خواستم تا پشتیبان اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران باشند که بتوانیم به این اهداف برسیم.

وی خاطرنشان کرد: از استاندار، مدیران حوزه فرهنگ و هنر استان و همه شهرداران مازندران انتظار دارم که برای تحقق این هدف و افزایش سرانه زیرساخت‌های فرهنگی کنار هم بایستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: هدف و اولویت دوم هم حفظ و اشاعه فرهنگ بومی و تولید محتوای فرهنگی در استان است. ما در محتوا چند فرهنگ اولویت‌دار شامل فرهنگ اسلامی، فرهنگ ایرانی، فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ خانواده و فرهنگ بومی داریم. تلاش‌مان این است که تمام فرهنگ‌ها را با پیوست فرهنگ بومی دنبال کنیم.

محمدی افزود: امروز حال و هوای فرهنگ بومی مازندران چندان خوب نیست و فرزندان ما با آیین‌ها و زبان مازندرانی آشنا نیستند. باید با افزایش برنامه‌ها و تولیدات فرهنگی در مسیر صیانت از فرهنگ بومی گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: این هدف زمانی میسر می‌شود که ۲ مولفه را مد نظر قرار دهیم. نخست این‌که مازندران را در قالب یک شهر ببینیم و اختلاف‌های شهرستانی را کنار بگذاریم. وقتی به این باور برسیم که سراسر مازندران به عنوان یک شهر دیده شود می‌توانیم به هدف نزدیک شویم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: برای تولید محتوای فرهنگی زمانی می‌توانیم گام برداریم که همه اعضای جامعه فرهنگ و هنر استان کنار هم بایستیم و هم‌قسم شویم تا برای ارتقای فرهنگ مازندران گام برداریم

محمد محمدی متولد ۱۳۶۲ و دانش‌آموخته مقطع دکتری مدیریت و برنامه‌ریزی شهری است که کارنامه مدیریتی و اجرایی‌اش از پیشینه ۱۳ ساله حضور او در کرسی‌های مختلف مدیریتی خبر می‌دهد. آخرین مسئولیتی که این مدیر آملی بر عهده داشت، مدیرکلی دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. او از اردیبهشت ۱۴۰۱ تا کنون در این مسئولیت حضور داشت و اکنون با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به فعالیت ادامه دهد.

ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵، عضویت در شورای پنجم شهر آمل و ریاست این شورا و معاونت برنامه‌ریزی و توسعه فعالیت‌های هنری بنیاد رودکی در کارنامه اجرایی محمدی ثبت شده است

محمدی با تاکید بر ضرورت برپایی مستمر جلسات شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: خانواده دستگاه‌های فرهنگی باید برای هم‌افزایی و همراهی پیشگام باشند که یکی از راه‌ها در این مسیر برگزاری مستمر نشست‌ های شورای فرهنگ عمومی است.

وی با بیان این‌که پیشینه فرهنگی و هنری و ارزشی مازندران همواره کار را برای مدیران حوزه فرهنگ و هنر در این استان دشوار می‌کند، افزود: اگر در استان مدیران با هم تعامل داشته باشند بسیاری از مسائل نیازی به مطرح شدن در سطح وزارتخانه ندارند.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا