اخبار بین‌الملل > آمریکا

آیا دونالد ترامپ به دنبال ذخایر گاز طبیعی غزه است؟/چرا این موضوع مهم است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وب سایت خبری و تحلیلی نیوزویک در تحلیلی کوتاه با عنوان آیا دونالد ترامپ خواهان ذخایر گاز طبیعی غزه است؟ نوشت: «چرا این موضوع مهم است؟»

هفته گذشته، ترامپ پیشنهاد داد که ایالات متحده می‌تواند کنترل نوار غزه را به دست گیرد و ساکنان فلسطینی آن را به مصر یا اردن همسایه منتقل کند. او گفت که در نظر دارد غزه را به “ریویرا خاورمیانه” تبدیل کند، که شامل از بین بردن تهدید گروه شبه‌نظامی حماس و برقراری ثبات در منطقه در بحبوحه جنگ جاری اسرائیل و حماس است.
این ایده میان کارشناسان اختلاف ایجاد کرده است؛ برخی آن را “بدترین ایده” که “کارساز نیست” خوانده‌اند، در حالی که برخی دیگر پیشنهاد کرده‌اند که این طرح یک “تاکتیک مذاکره هوشمندانه” است.

با این حال، برخی پیشنهاد داده‌اند که این طرح پوششی برای سیاست انرژی است. هفته گذشته، آسیا تایمز نوشت که برنامه ترامپ “کاملاً درباره گاز طبیعی” است، در حالی که خاویر بلاس، ستون‌نویس انرژی و کالاهای بلومبرگ، روز چهارشنبه به شوخی گفت که منتظر “اولین تحلیل غیرمنطقی و بدی است که ادعا کند رئیس‌جمهور ترامپ به دنبال گاز طبیعی غزه است.”
غزه بر یک محدوده زیرآبی دارای ذخایر حدود ۱ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی ادعای مالکیت دارد که این میزان گاز برای تأمین انرژی قلمروهای فلسطینی کافی بوده و همچنین پتانسیل صادرات را دارد.
بحث‌ها برای تعیین بهترین روش استفاده از این میدان گازی بیش از دو دهه ادامه داشته است، اما پیشرفت کمی حاصل شده، زیرا حقوق حفاری و مجوزها در مراحل مختلف با بحث‌ها و تأخیرها مواجه شده است.

به گزارش رویترز، آخرین پیشرفت پیش از حمله حماس به اسرائیل در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، شامل تأیید اولیه توسعه میدان گازی دریایی غزه توسط اسرائیل بود که به دنبال هماهنگی امنیتی با تشکیلات خودگردان فلسطین و مصر بوده است.

اسماعیل رضوان، یکی از مقامات حماس، در آن زمان به این رسانه گفت: «ما تأکید می‌کنیم که مردم ما در غزه حق دارند از منابع طبیعی خود بهره‌مند شوند.»

برخی اظهار کرده‌اند که هدف بلندمدت ترامپ برای تصرف غزه، دسترسی به گاز طبیعی و میدان گازی دریایی غزه است،. اما برندا شیفر، کارشناس انرژی در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) و مدرسه تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی ایالات متحده، به نیوزویک گفت که کارهای موردنیاز برای این هدف، ارزش بازدهی آن را ندارد.
شیفر درباره ۱ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی گفت: «این مقدار گاز، زیاد و کافی نیست! می‌دانم که یک تریلیون زیاد به نظر می‌رسد، اما اگر بررسی کنید که ایالات متحده در یک روز چقدر مصرف می‌کند… این مقدار واقعاً کوچک است.»

سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳، ایالات متحده حدود ۳۷۶ میلیون گالن بنزین موتور نهایی‌شده در روز مصرف کرده است که معادل حدود ۸.۹۴ میلیون بشکه در روز است.
ایالات متحده تا پایان سال ۲۰۲۲ دارای ذخایر اثبات‌شده کل گاز حدود ۶۹۱ تریلیون فوت مکعب بود، که در مقایسه با ۱ تریلیون فوت مکعب گاز غزه، این مقدار تقریباً مانند یک قطره در اقیانوس برای ایالات متحده محسوب می‌شود، در حالی که برای غزه می‌تواند تغییری اساسی در زندگی ایجاد کند.

شیفر گفت: «مزیت میدان گازی دریایی غزه این است که می‌تواند برای حدود ۱۰ تا ۱۵ سال برق غزه را تأمین کند. این میدان می‌تواند منبع گاز باشد—مصر در چند سال گذشته نوعی بحران سیستمیک گاز داشته است. این میدان می‌تواند مقداری حجم اضافی گاز را نسبتاً سریع برای مصر تأمین کند، اما مشکلات مالی وجود خواهد داشت، زیرا توسعه یک میدان در دریا هزینه زیادی دارد و سوال این است که چه کسی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد؟»

شیفر اضافه کرد که توسعه این منطقه در بلندمدت به اسرائیل کمک خواهد کرد، زیرا این امر فشار بر اسرائیل برای تأمین انرژی غزه را کاهش خواهد داد. طبق گزارش مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)؛ پیش از جنگ، تقریباً نیمی از برق غزه از اسرائیل تأمین می‌شد.

شیفر گفت: «در اصل، توسعه میدان گازی دریایی غزه به اسرائیل نیز کمک می‌کند، زیرا می‌تواند آن را از ارائه برق رایگان به نوار غزه رها کند.»

چه اتفاقی در ادامه رخ می‌دهد؟

متحدان خاورمیانه قاطعانه برنامه ترامپ را رد کرده‌اند، اما رئیس‌جمهور همچنان—فعلاً—به آن متعهد است.

*ترجمه: زهره نوروزپور

315 315

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا