به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، منصور شیشهفروش اظهار کرد: بر اساس گزارش اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان از ابتدای سال جاری تعداد ۲۹۶ مورد حادثه ناشی از استفاده غیر ایمن از لوازم گرمایشی در سطح استان اصفهان به وقوع پیوسته که ارائه خدمات فوریتی سرپایی و اعزام ۲۵۶ نفر به مراکز درمانی به همراه داشته است اما متأسفانه در اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن ۱۹ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
وی افزود: با توجه با استقرار سامانه سرد شمالی و کاهش محسوس دما و استفاده عموم از لوازم گرمایشی مدیریت بحران استان اصفهان در راستای پیشگری از وقوع حوادث مشابه با رعایت الزامات ایمنی به شرح زیر به تمامی مشترکین گاز و ساکنین مناطق شهری و روستایی،عشایری، مسافران، کارگران بخش تولیدی، شهرکهای صنعتی، صنوف و شاغلین در بخش معدن و کارگاههای ساختمانی و صنعتی و همچنین متولیان اماکن فرهنگی مذهبی، آموزشی، ورزشی، گردشگری و اقامتی جهت رعایت استاندارهای ایمنی هشدار داد.
وی با اشاره به هشدارهای مربوطه تأکید کرد: لازم است قبل از روشن نمودن وسایل گازسوز از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل شود ضمن اینکه از هرگونه دستکاری در وسایل گازسوز خودداری و از صنف تخصصی برای نصب و تعمیر وسایل گازسوز استفاده شود.
از قرار دادن دودکش در سطل آب بپرهیزید
وی با بیان اینکه دودکش وسایل گرمایشی در طول مسیر نباید هیچ گرفتگی انسداد و شکستگی داشته باشد، بیان کرد: هم وطنان از خارج نمودن عبور دادن دودکش از پنجره و یا از مجاورت وسایل قابل اشتعال خودداری و از قرار دادن دودکش درون سطل آب و از نصب دودکشهای فاقد استاندارد از جمله افقی و آکاردئونی بپرهیزند.
شیشه فروش با بیان اینکه تعداد زانوی فلزی در دودکش وسایل گازسوز نباید بیشتر از ۲ عدد باشد، گفت: باید استفاده از بخاریهای بدون دودکش در اماکن عمومی فرهنگی مذهبی و مساجد اجتناب شود چراکه هر انشعاب گاز فقط مخصوص یک وسیله گازسوز است، همچنین شیلنگهای گاز باید با بست مناسب فلزی به شیر گاز و وسایل گازسوز متصل شوند.
وی بیان کرد: شعله وسیله گازسوز باید آبیرنگ باشد، شعلههای نارنجی زرد و قرمز نشاندهندهی ناقص سوزی گاز و تشکیل گاز سمی منواکسید کربن است، همچنین شیرهای بلااستفاده گاز باید با درپوش مناسب مسدود شوند.
شیشه فروش با تاکید بر اینکه هر وسیله درونسوز مثل بخاری و آبگرمکن باید دارای یک دودکش مناسب و مجزا باشد، ابراز کرد: در جهت ارزیابی ایمنی شبکه گاز و زمان وقوع حوادث باید بلافاصله با تلفنهای امداد گاز ۱۹۴ و آتشنشانی ۱۲۵ تماس حاصل نمود.
هریک درجه کاهش دمای منزل؛ کاهش ۶ درصد گاز مصرفی
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان بابیان اینکه کاهش هریک درجه دمای منزل منجر به کاهش ۶ درصد گاز مصرفی خواهد شد، گفت: از تمامی مشترکان گاز درخواست میشود در رعایت دمای رفاه در فصل سرد و رعایت دمای ۱۸ درجه سانتیگراد و صرفهجویی در مصارف انرژی را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای گاز و واحدهای آتشنشانی شهردارها موظف هستند نسبت به پایش و ارزیابی ایمنی گاز و دستگاههای گرمایشی اماکن عمومی، فرهنگی، ورزشی، اقامتی و گردشگری، مساجد مدارس و ادارات با شناسایی نواقص ایمنی، پیگیری رفع اشکالات و ابلاغ دستورالعملهای ایمنی اقدام نمایند.