اخبار دانش و فناوری

ماهواره چینی آسمان آمریکا را به آتش کشید

به گزارش خبرآنلاین، گوی آتشینی که شب ۲۱ دسامبر در بخش‌هایی از می‌سی‌سی‌پی، آرکانزاس و میزوری دیده شد، ناقوس مرگ ماهواره چینی تصویربرداری زمین به نام «سوپرویو ۰۲-۱»(Superview 1-02) یا «گائوجینگ ۰۲-۱»(GaoJing 1-02) بود.

به نقل از ایسنا، ویدئویی که از رویداد آن شب منتشر شده است، سوختن ماهواره چینی را در جو زمین به صورت رگه‌های درخشان در آسمان شب نشان می‌دهد.

«جاناتان مکداول»(Jonathan McDowell) ستاره‌شناس «مرکز اخترفیزیک هاروارد اسمیتسونین»(CFA) که پرتاب‌ و ورود مجدد ماهواره‌ها را بررسی می‌کند، در حساب ایکس خود نوشت: ماهواره تصویربرداری تجاری سوپرویو ۰۲-۱ که توسط شرکت «اسپیس‌ویو»(SpaceView) مستقر در پکن مدیریت می‌شود، در روز ۲۲ دسامبر بر فراز نیواورلئان وارد شد.

این گوی آتشین برای ناظران آسمان در حداقل ۱۲ ایالت سراسر جنوب آمریکا قابل مشاهده بود و «انجمن شهاب‌سنگ آمریکا» حداقل ۱۲۰ گزارش را از ایالت‌های بسیاری از تگزاس گرفته تا فلوریدا و شمال ایندیانا و ایلینوی دریافت کرده است.

«کریستوفر رینر»(Christopher Rainer) هواشناس آژانس «خدمات هواشناسی ملی»(NWS) در می‌سی‌سی‌پی گفت که آژانس او ​​برخی گزارش‌ها را مبنی بر مشاهده گوی آتشین پس از ساعت ۱۰ شب  ۲۱ دسامبر دریافت کرده است. در آن زمان، مقامات خدمات هواشناسی ملی فکر می‌کردند که این یک شهاب‌سنگ در حال سوختن در جو بالایی زمین است و هیچ خطری برای مردم روی زمین ندارد.

ماهواره سوپرویو ۰۲-۱ یکی از دو ماهواره سوپرویو ۱ بود که در دسامبر ۲۰۱۶ با یک موشک چینی «لانگ مارچ ۲دی»(Long March 2D) برای شرکت اسپیس‌ویو به مدار پرتاب شد. آن پرتاب بدون مشکل نبود. به جای استقرار دو ماهواره در مداری دایره‌شکل در فاصله حدود ۵۳۰ کیلومتری بالای زمین، ماهواره‌ها در مدارهای بیضی‌شکل در فاصله ۲۱۴ تا ۵۲۴ کیلومتری بالای زمین قرار گرفتند. با گذشت زمان، این دو ماهواره توانستند به تدریج مدار خود را برای آغاز ماموریت بالا ببرند.

ماهواره‌های سوپرویو ۱ اولین ماهواره‌های تجاری رصد زمین با وضوح بالا در چین بودند. هر کدام حدود ۵۶۰ کیلوگرم وزن داشتند و دوربین‌هایی را با وضوح ۰.۵ در پیکسل حمل می‌کردند.

شرکت اسپیس‌ویو یک مجموعه را از ماهواره‌های سوپرویو در سال‌های بعد به فضا پرتاب کرد تا یک شبکه را متشکل از ماهواره‌های تصویربرداری از زمین بسازد.

۵۸۵۸

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا