فاخره بهبهانی: دکتر سیدمهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، به خبرآنلاین میگوید: زنجبیل خواص بیشماری دارد و بهویژه اگر با عسل مصرف شود تقویتکننده خوب حافظه است، ضمن اینکه به هضم غذا کمک و نفخ و گاز رودهها را برطرف میکند. به گفته دکتر میرغضنفری، یکی از دلایل کاهش حافظه، افزایش رطوبت بدن و مغز است و با توجه به اینکه مزاج زنجبیل گرم و خشک است میتواند رطوبت زائد بدن به ویژه مغز را دفع و ضمن ایجاد سبکی، باعث تقویت حافظه شود. مصرف زنجبیل به همراه عسل میتواند موجب تعدیل مزاجشود.
بهترین نوع، زنجبیل تازه است
زنجبیل دو نوع سفید و خاکستری دارد که خواص آنها نسبتا شبیه هم است و مصرف نوع تازه این گیاه بهخصوص برای سالمندان بهتر است. دکتر میرغضنفری در پاسخ به این پرسش که تندی زنجبیل میتواند چه عواقبی برای افراد داشته باشد میگوید: زنجبیل برای حلق و گلو مضر است و کسانی که دچار التهاب و سوزش گلو یا داغی حلق هستند نباید از آن استفاده کنند. ضمن این که اگر گرم مزاجان از زنجبیل استفاده کنند، ممکن است دچار سوزشگلو، مقعد، ادرار و خارش پوست شوند. بنابراین مصرف زنجبیل برای این گروه از افراد محدودیت مصرف دارد.
مربایی مفید برای تقویت قوای جنسی
زنجبیل، ملین خوبی است و برای کسانی که به دلیل رطوبت و سردی مزاج دچار یبوست میشوند میتواند بسیار مفید و باعث لینت مزاج شود. این متخصص با اشاره به اینکه این گیاه برای بازکردن انسدادهای داخل بعضی از اعضا بهخصوص کبد افراد با مزاج سرد و مرطوب مفید است و برطرف کننده نفخ معده و باد رودههاست میگوید: از زنجبیل میتوان مربا تهیه کرد. این مربا طبع خیلی گرمی دارد و علاوه بر کمک به هضم غذا، برای تقویت قوای جنسی در سردمزاجان مفید است. زنجبیل اگر با زرده تخممرغ عسلی استفاده شود برای افزایش مایعات جنسی مفید است.
روغنی موضعی برای رفع نفخ
روغن زنجبیل کاربرد درمانی بسیاری دارد و میتوان آن را روی معده و روده ماساژ داد تا هم قدرت هضم را بهبود بخشد و هم بادهای بدن را تحلیل برده و دفع کند. دکتر میرغضنفری برای استفاده موضعی از روغن زنجبیل دستوری ارائه میدهد به این روش که میتوان زنجبیل را قطعه قطعه کرده و آن را مدتی در روغن پایهای مثل روغن کنجد قرار داد و چند بار زنجبیل را تعویض کرد تا مواد آن وارد روغن پایه شود. همچنین برای استعمال خوراکی، میتوان زنجبیل تازه را پس از شستن به صورت ورقه ورقه برید و با نمک و آبلیمو یک ساعت گذاشت تا بماند و پس از غذا یکی دو ورقه از آن را برای رفع نفخ خورد.
۴۷۲۳۲