بهترین زمان روز برای نوشیدن قهوه چه زمانی است؟ مطالعهای جدید که در نشریه قلب اروپا منتشر شده، نشان میدهد نوشیدن قهوه در صبح، به جای طول روز، به شدت با کاهش خطر مرگ مرتبط است. این مزیت حتی برای کسانی که صبحها حداقل دو فنجان قهوه مینوشند، بیشتر بود. این مطالعهی مشاهدهای گسترده، شامل دادههای بیش از ۴۰ هزار بزرگسال آمریکایی بود. پژوهشگران در این آزمایش عواملی که میتوانستند بر نتایج تأثیر بگذارند مانند مدت خواب، سطح فعالیت بدنی، وضعیت سیگار کشیدن و کیفیت رژیم غذایی را در نظر گرفتند.
افرادی که بیش از یک تا دو فنجان قهوه در صبح مینوشیدند در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشیدند، ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و ۳۱ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار داشتند. قهوه، بهصورت ناعادلانه بدنام شده و دادههای بیشتری وجود دارد که نشان میدهد این نوشیدنی بخش مهمی از یک الگوی غذایی سالم است. این گفتهی بتانی دورفلر، متخصص ارشد تغذیه و پژوهش بالینی در مؤسسه سلامت گوارش در مرکز پزشکی نورثوسترن است که در این مطالعه نقشی نداشته است.
مطالعات قبلی، قهوه را با فواید بسیاری برای سلامتی مرتبط دانستهاند که عبارتاند از: کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و افسردگی. با این حال، این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی بود که زمان نوشیدن قهوه و فواید آن برای سلامتی را بررسی کرد.
ارتباط کافئین قهوه با مطالعات انجام شده
میلیونها آمریکایی روزانه برای افزایش انرژی قهوه مینوشند. اما مصرف کافئین در ساعات پایانی روز میتواند به سختتر شدن به خواب رفتن در شب منجر شود. برخی پژوهشها توصیه میکنند که دستکم هشت ساعت قبل از خواب از نوشیدنیهای کافئیندار مصرف نشود.
نوشیدن قهوه در اواخر روز میتواند بر مدت و کیفیت خواب تأثیر بگذارد. گابریله جاد، متخصص تغذیه بالینی در مرکز پزشکی جان هاپکینز بیویو، در ایمیلی به وریول گفت: «خواب ناکافی عامل خطر برای بیماریهایی مانند چاقی و سندرم متابولیک است.»
او افزود که حدود سه تا چهار ساعت طول میکشد تا نیمی از میزان کافئین مصرف شده در بدن تجزیه شود. البته این مدت بسته به متابولیسم فرد و افزودنیهایی مانند خامه پرچرب متفاوت است. مطالعهی جدید نشان میدهد که نوشیدن قهوه در بعدازظهر میتواند ریتمهای شبانهروزی را مختل کند که منجر به کاهش تولید ملاتونین میشود. علاوه بر این تحقیقات نشان میدهند که سطوح پایین ملاتونین و اختلال در خواب ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
با این حال، از آنجا که این مطالعه شامل قهوه بدون کافئین هم بود، میتوان گفت که کافئین به تنهایی نمیتواند بهطور کامل یافتهها را توضیح دهد. فرانک هو، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی.اچ. چان و یکی از نویسندگان این مطالعه در ایمیلی به وریول گفت: «سایر اجزای قهوه مانند پلیفنولها هم ممکن است در فواید قهوه برای سلامتی نقش داشته باشند.»
خواص ضد التهابی قهوه ممکن است هنگام مصرف در صبح تأثیر قویتری داشته باشد. او گفت: «به احتمال زیاد، فواید مشاهده شده برای سلامتیِ نوشیدن قهوه در صبح به دلیل اثرات ترکیبی کافئین، پلیفنولها و اختلال کمتر در ریتمهای شبانهروزی طبیعی بدن است.»
آیا باید فقط صبحها قهوه بنوشیم؟
اگر قهوه نمینوشید، لازم نیست به خاطر نتایج این تحقیقات شروع به نوشیدن آن کنید. آلیس اچ. لیشتن، دانشمند ارشد مرکز تحقیقات تغذیه انسانی ژان مایر USDA در دانشگاه تافتس، میگوید: «علت و معلول مشخص نشده است. این موضوع به ویژه اگر کسی طعم قهوه را دوست نداشته باشد و برای افزایش مصرف آن، انواع مختلفی را با قند و خامه اضافه زیاد را انتخاب کند، اهمیت دارد.»
اضافه کردن خامه یا شیرینکنندهها به قهوه به معنای کالری بیشتر، قند اضافه و چربیهای اشباعشده در نوشیدنی شماست که میتواند فواید سلامتی ذکر شده در مطالعه فوق را خنثی کند. جاد گفت: «نوشندگان قهوه عصر یا تمام روز ممکن است با تغییر به عادت فقط صبح، فواید بیشتری کسب کنند.» جاد افزود: «من میگویم این مطالعه میتواند برای رفع نگرانیهای کسانی که میخواستند قهوه بنوشند اما از تأثیر منفی آن بر سلامتی خود میترسیدند، مفید باشد.»
اکسیر سلامتی یا عادت ناپسند؟
نوشیدن قهوه به ویژه در صبح، میتواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد از جمله کاهش خطر مرگ و بیماری قلبی. با این حال، مصرف آن در اواخر روز ممکن است ریتم شبانهروزی بدن را مختل کرده و بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد. بنابراین، بهترین زمان برای نوشیدن قهوه، صبح است و مصرف آن باید با دقت و توجه به میزان کافئین و سایر مواد افزودنی صورت گیرد.
در نهایت، باید توجه داشت که فواید و مضرات قهوه برای هر فرد میتواند متفاوت باشد و به عواملی مانند سن، جنسیت، وضعیت سلامتی، میزان مصرف و نوع قهوه بستگی دارد. بنابراین، بهترین راهکار برای بهرهمندی از فواید قهوه و جلوگیری از عوارض آن، مصرف متعادل و هوشمندانه این نوشیدنی و توجه به واکنشهای بدن خود است.
اگر مصرف قهوه شما هم زیاد است، از تجربیات خودتان در قسمت نظرات برایمان بنویسید.
.chetor__product__box-badge{position: absolute;right: 0px;top: 0px;background: #9e2558;padding: 2px 5px;font-size: 10px;color: #fff!important;}.chetor__product__box-text .price del {color: #777;font-size: 14px;}.chetor__product__box-text .price ins {color: #8bc34a;font-size: 22px;text-decoration: none;}.chetor__product__box .image-holder {display: inline-block; position: relative;} .chetor__product__box-text p {text-align: right;} .ads-block .section-heading {text-align: right;} .bsac-container > div:empty {display: none;}]]>
راهحلهایی برای اینکه هم زیبا بمانیم هم سالم
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر