اخبار استان ها > کرمان

برگزاری همایش ملی “نظام فکری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در گسترده خانواده و جمعیت” در دانشگاه کرمان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ حجت‌الاسلام علی ذوعلم رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب در دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در گستره خانواده و جمعیت که در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، به بررسی نظام‌واره فکری رهبر معظم انقلاب پرداخت و افزود: بیانیه گام دوم انقلاب که ۶ سال پیش به قلم مبارک رهبر انقلاب صادر شد، متنی بنیادین و راهبردی است که دربردارنده مفاهیم و ابعاد گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی، از جمله خانواده و سبک زندگی است.

وی در ادامه با اشاره به دلالت‌های بیانیه گام دوم در حوزه تعالی خانواده بیان کرد: سوال اساسی این است که دیدگاه رهبر حکیم انقلاب درباره یک خانواده متعالی چیست؟ در یک وجه سلبی، ایشان در آخرین بندهای بیانیه به سبک زندگی غربی اشاره کرده و هشدار داده‌اند که این سبک زندگی آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر فرهنگ و اجتماع ما وارد کرده است. مقابله با این سبک، نیازمند یک جهاد عظیم است.

حجت‌الاسلام ذوعلم همچنین بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی نسبت به تأثیرات سبک زندگی غربی تأکید کرد و گفت: سوال کلیدی اینجاست که آیا امروز جامعه ما، به‌ویژه جوانان، به این باور رسیده‌اند که سبک زندگی غربی دارای آسیب‌های جدی است؟ نقش رسانه‌ها، دانشگاه‌ها و مبلغان دینی در ایجاد و تقویت این آگاهی چیست؟

وی در ادامه به تفکیک میان جنبه‌های مختلف سبک زندگی غربی پرداخت و افزود: زمانی که از سبک زندگی غربی به‌عنوان یک پدیده منفی یاد می‌کنیم، منظور ما صرفاً برخی آداب و رسوم یا فناوری‌های ناشی از تجربه بشری نیست، بلکه تأکید ما بر سلطه فرهنگی، لذت‌طلبی افراطی، رقابت‌های ناسالم و ارزش‌های مخربی است که به جامعه ما تحمیل شده است.

رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب در بخش دیگری از سخنانش بر نقش جوانان در تغییر سبک زندگی تأکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب، جوانان را به حضور در این جهاد عظیم فرهنگی دعوت کرده‌اند. تغییر سبک زندگی نیازمند مجاهدت عملی و عینی است که با خودسازی آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام ذوعلم به ابعاد ایجابی تعالی خانواده در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب، ارزش‌های دینی را به‌عنوان مبنای تعالی خانواده معرفی می‌کند. این ارزش‌ها که با اجتهاد و استنباط رهبر انقلاب ارائه شده‌اند، نه‌تنها می‌توانند مبنای ترسیم چشم‌انداز یک خانواده متعالی باشند، بلکه شاخص‌هایی برای سنجش وضعیت موجود و آسیب‌شناسی خانواده در جامعه ما نیز به‌شمار می‌روند.

وی تأکید کرد: امروز یکی از چالش‌های اصلی، شکاف نسلی است که بخشی از آن ناشی از فرایندهای تربیتی خانواده است. هرچند در جامعه ما خانواده‌های منسجم و موفق کم نیستند، اما گسترش برخی آسیب‌ها، ضرورت پرداختن به این موضوع را دوچندان کرده است. از منظر رهبر معظم انقلاب، تعالی خانواده نه‌تنها به خود خانواده محدود نمی‌شود، بلکه به جامعه‌پردازی و در نهایت تمدن‌سازی نیز ارتباط دارد. از همین رو، ارزش‌هایی چون آزادی، اخلاق، عقلانیت و برادری، نقش اساسی در تحقق این هدف دارند.

ارسال ٧٠ مقاله

سپس دبیر اجرایی این همایش نیز از نقش اساتید و داوران در برگزاری این رویداد علمی قدردانی و بر ضرورت تبیین مبانی فکری مقام معظم رهبری در زمینه خانواده و جمعیت تأکید کرد و از دریافت ۷۰ مقاله در این همایش خبر داد که از این میان، ۲۷ مقاله پذیرش نهایی شدند.

حجت‌الاسلام حسن عسکری با اشاره به مشارکت گسترده اساتید دانشگاه‌های مختلف در کمیته علمی افزود: در این مجموعه، از اساتید دانشگاه شهید باهنر و همچنین اساتیدی از مؤسسه امام خمینی(ره) و سایر مراکز علمی که در حوزه خانواده فعال هستند، استفاده شد. در مجموع، ۱۵ نفر از اساتید در کمیته علمی و ۱۲ نفر به‌عنوان داور همکاری داشتند.

46

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا