هوش مصنوعی

آیا طراحی سایت با هوش مصنوعی جایگزین طراحان وب می ‌شود؟

طراحی سایت با هوش مصنوعی

آیا طراحی سایت با هوش مصنوعی امکان‌پذیر است؟ آیا به زودی، هوش مصنوعی جای نیروهای طراحی سایت را می‌گیرد؟ یا اینکه طراحی سایت با هوش مصنوعی فقط یک دروغ بزرگ است؟ در این مقاله می‌خواهیم به این سوال‌ها جواب دهیم و بگوییم که چرا هوش مصنوعی برای طراحی سایت بیشتر یک فرصت است تا تهدید.

آیا طراحی سایت با هوش مصنوعی امکان‌پذیر است؟

با پیشرفت ابزارهای هوش‌ مصنوعی و گسترش کاربردهای این ابزارها، احتمالاً تا چند سال آینده خیلی از کسب و کارهای سنتی از بین بروند. در حقیقت گسترش هوش مصنوعی شبیه صنعتی شدن دنیا است. همین‌طور که صنعتی شدن باعث نابودی خیلی از مشاغل شد، احتمالاً هوش مصنوعی هم همین کار را خواهد کرد؛ اما با این حال نباید نگران نابودی طراحی سایت با هوش مصنوعی باشید. چرا؟

چون دانش و تجربه‌ای که طراحان سایت طی سال‌های کاری جمع‌آوری کرده‌اند، امکان جایگزینی با هوش مصنوعی را ندارد. البته در بازار آینده دست بالا را کسانی خواهند داشت که با ابزارهای هوش مصنوعی آشنا هستند و می‌توانند از آن‌ها برای طراحی سایت هم کمک بگیرند؛ اما خیلی بعید است که یک نرم‌افزار هوش مصنوعی بتواند خودش 0 تا 100 طراحی سایت را انجام دهد.

چرا هوش مصنوعی برای طراحی سایت یک فرصت است و نه تهدید؟

برای اینکه بحث را به سمت هوش مصنوعی ببریم، اجازه دهید کمی عقب‌گرد کنیم. اول متن زیر را به نقل از سایت ادزینو بخوانید:

« بر اساس گزارش سایت w3techs.com بیش از 43 درصد از وب‌سایت‌های دنیا با استفاده از CMS وردپرس ساخته شده‌اند. همچنین این سایت ادعا می‌کند که اگر تمامی سایت‌های ایجاد شده با سیستم مدیریت محتوا را در نظر بگیریم، سهم وردپرس حدود 62 درصد از کل بازار است. این آمارها مربوط به آوریل 2024 است و به خوبی نشان می‌دهد که چرا وردپرس طرفداران زیادی دارد.

نکته جالب‌تر اینکه بر اساس همین اعداد و ارقام، 36.28 درصد از 1 میلیون سایت برتر دنیا وردپرسی هستند. یعنی بیش از 364 هزار وب‌سایت برتر دنیا.»

اگر در بازار طراحی سایت کمی قدیمی‌تر باشید، احتمالاً روزهای قبل از وردپرس را هم به خاطر می‌آورید. وقتی وردپرس وارد میدان شد، اغلب تحلیل‌گرها از بیکار شدن طراحان سایت حرف می‌زدند؛ چون وردپرس نیازی به کدنویسی نداشت. ولی به مرور زمان مشخص شد که وردپرس بیشتر یک ابزار است و کار طراحان سایت را راحت‌تر می‌کند. این مسئله درباره هوش مصنوعی هم وجود دارد.

وقتی می‌پرسید، آیا هوش مصنوعی به طور کامل جایگزین طراحان وب خواهد شد؛ جوابتان یک خیر محکم و مسلم است. هوش مصنوعی قرار نیست جایگزین طراحی وب شود؛ ولی اگر طراح وب هستید و سراغ یادگیری ابزارهای هوش مصنوعی نمی‌روید، احتمالاً بازار کارتان خیلی محدودتر شده و یا حتی از دست می‌رود. درست همین اتفاق برای طراحان وبی که نخواستند با وردپرس کار کنند هم افتاد.

نکته دیگر اینکه طراحی وب یک کار خلاقانه است و نیاز به حس زیبایی‌ شانسی دارد. یک طراح وب باید مخاطب هدف را کاملاً درک کند و سپس سراغ طراحی صفحات و رابط کاربری برود. هوش مصنوعی فعلاً امکان اجرای چنین کارهایی را ندارد. اگرچه ممکن است در آینده ابزارهای خلاقانه‌تری وارد بازار شوند که کار طراحی وب را برای طراحان راحت‌تر می‌کنند.

همچنین اگر کارفرما هستید، برای طراحی سایت بهتر است سراغ شرکت‌های مطرح بازار بروید. شرکت‌هایی که با ابزارهای هوش مصنوعی آشنا هستند؛ اما از تجربه نیروی کاربلد هم بهره می‌برند. این ترکیب برنده‌ای است که باید انتخاب کنید.

اگر در جستجوی بهترین شرکت طراحی سایت می‌گردید، با کارشناسان ادزینو تماس بگیرید. مشاوره طراحی سایت با ادزینو کاملاً رایگان است.

مقایسه طراحی سایت سنتی با طراحی سایت توسط هوش مصنوعی

مقایسه طراحی سایت سنتی با طراحی سایت توسط هوش مصنوعی

برای اینکه مشخص‌تر به سوال آیا طراحی سایت با هوش مصنوعی امکان‌پذیر است پاسخ دهیم، می‌توانیم به مقایسه طراحی سایت توسط طراحان وب و هوش مصنوعی بپردازیم. قبل از آن گزارش زیر را از سایت نوین بخوانید:

بیش از 80 درصد از کسب‌وکارها به نحوی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند و تا سال 2025، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی حدود 4 تریلیون دلار ارزش تجاری ایجاد خواهند کرد. تا سال 2035، تصور می‌شود که هوش مصنوعی سودآوری شرکت‌ها را تا 38 درصد در 16 صنعت افزایش دهد.

با این مقدمه می‌توانیم سراغ مقایسه طراحی سایت با هوش مصنوعی و طراحی سایتی که امروزه می‌شناسیم برویم.

1.تجزیه و تحلیل داده‌ها و اطلاعات

برای توضیح این بخش متن زیر را به نقل از سایت فراتک بخوانید:

در طراحی و توسعه وب‌سایت‌ها که نیاز به رفع خطا، برنامه‌ریزی‌های پیچیده، شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی است، جایگزینی کامل توانایی‌های انسانی مانند تحلیلگری، تفکر خلاق و درک نیازهای کسب‌وکار، با هوش مصنوعی ممکن نیست!


اما هوش مصنوعی می‌تواند روند کد نویسی، بررسی و تست سایت را سریع‌تر کند. متخصصین برنامه‌نویسی سایت می‌توانند از هوش مصنوعی کمک بگیرند تا بدون تایپ بیشتر، کدهای بیشتری برای سایت بنویسند. کار یک طراح وب‌سایت تا حد زیادی نیاز به خلاقیت، استدلال پیچیده و دانش و درک گسترده از پروژه در دست دارد. با این حال، حتی راه‌حل‌های جدید و نوآورانه شامل مفاهیم کوچک، ساده و پرکاربرد می‌شوند.


در نهایت درک مفاهیم کسب‌وکار، سئو سایت، تجزیه و تحلیل داده‌ها و تعامل با مشتریان نیازمند دانش و تجربه انسانی است که هوش مصنوعی به تنهایی قادر به حل آن نیست.

البته هوش مصنوعی توانایی بالایی در استفاده از داده‌ها دارد؛ اما برای اینکه در بخش‌های گفته شده قوی‌تر عمل کند، نیاز به اطلاعات با کیفیتی خواهد داشت. این اطلاعات شامل داده‌های مربوط به کاربران، محتوا و متن، داده‌های تصویری، آنالیز رقبا و… می‌شود.

2.کیفیت و امنیت سایت طراحی شده

شاید به‌مرور ابزارها و برنامه‌هایی وارد بازار شوند که فرایند طراحی سایت را با هوش مصنوعی خیلی آسان‌تر می‌کنند؛ اما سوال اینجاست که آیا کیفیت سایت‌های طراحی شده قابل قبول است؟ آیا مسائل امنیتی و عملکردی هم در طراحی سایت با هوش مصنوعی مورد توجه قرار می‌گیرد؟ ریزه‌کاری‌ها و جوانب کار چطور؟

همه این‌ها جزئیاتی است که همچنان ابزارهای هوش مصنوعی در آن لنگ می‌زنند. این برنامه‌ها شاید در ظاهر همه چیز را ساده و سریع نشان دهند؛ اما بخشی از این سادگی گمراه‌کننده است. در عمل بازهم نیاز به یک نیروی طراح سایت انسانی خواهید داشت که کیفیت و امنیت سایت‌های طراحی شده را بررسی کند. همچنین این نیروی انسانی است که باید کار با ابزارهای ai و طراحی سایت با آنها را بلد باشد.

3.توانایی در فهم مفهومی و احساسات انسانی

یکی دیگر از نقطه ضعف‌های هوش مصنوعی توانایی پایین آن در فهم مفهومی و عواطف است. به گفته سایت IMORIT:

هوش مصنوعی قادر است بر اساس الگوریتم‌ها و داده‌ها، بهبود تجربه کاربری را ارائه دهد، اما نمی‌تواند به طور کامل مفاهیم و عواطف انسانی را درک کند. این مسئله در ایجاد ارتباط انسانی و شخصی بین وب‌سایت و کاربران محدودیت ایجاد می‌کند.

4.بهینه‌سازی سایت و تجربه کاربری

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های هوش مصنوعی در طراحی سایت مربوط به همین بخش است. هوش مصنوعی می‌تواند با آنالیز رفتار کاربران، این موارد را تحلیل کرده و پیشنهادهای خوبی برای بهینه‌سازی سایت و بهبود تجربه کاربری ارائه کند. کاری که یک طراح سایت باید برای آن حسابی وقت بگذارد و از ابزارهای متعددی کمک بگیرد تا انجامش دهد.

همچنین با ابزارهای هوش مصنوعی احتمالاً در آینده می‌توان سایت‌ها را برای هر کاربر شخصی‌سازی کرد. این ابزارها می‌توانند رفتار کاربر را آنالیز کرده و مثلاً محتوا یا صفحات مناسب‌تری را به او پیشنهاد دهند.

5.سرعت کدنویسی و طراحی سایت

نکته دیگر اینکه باید اعتراف کنیم کار هوش مصنوعی در کدنویسی خیلی بهتر است. طراحی سایت‌های اختصاصی با ابزارهای هوش مصنوعی احتمالاً در آینده راحت‌تر می‌شود؛ اما این به معنای از بین رفتن شغل طراحان سایت نیست. این ابزارها فقط کار طراحان را راحت‌تر می‌کند و به آن سرعت می‌دهد. در نهایت اما باید یک فرد طراح داشته باشیم که کدهای نوشته شده را بهینه‌ کرده و مورد استفاده قرار دهد.

مزایا و معایب هوش مصنوعی در طراحی سایت چیست؟

مزایا و معایب هوش مصنوعی در طراحی سایت

تا اینجا درباره طراحی سایت با هوش مصنوعی و مقایسه آن با طراحی سنتی حرف زدیم. حالا سوال اینجاست که مزایا و معایب هوش مصنوعی در طراحی سایت چیست؟ جدول زیر به این سوال پاسخ می‌دهد.




مزایای هوش مصنوعی برای طراحی سایت



معایب هوش مصنوعی برای طراحی سایت





افزایش سرعت طراحی سایت



کمبود خلاقیت در ابزارهای هوش مصنوعی





کاهش هزینه‌ها



کیفیت پایین در اجرای پروژه‌های پیچیده





آسان‌سازی طراحی سایت برای طراحان وب و حتی کاربران عادی



نیاز به نیروی انسانی





امکان اتوماسیون کردن فرایندهای محتوایی و تحلیلی



عدم درک عمیق از تجربه کاربری و شرایط پروژه





کمک به فرایند بهینه‌سازی سئو و بهبود تجربه کاربری



امکان یکنواخت شدن طراحی‌ها




 

سخن آخر

هوش مصنوعی قرار نیست جای طراحی وب را بگیرد؛ اما اگر کارتان طراحی سایت است، باید سراغ یادگیری ابزارهای هوش مصنوعی بروید و با آنها ارتباط بگیرید. هوش مصنوعی یک انقلاب صنعتی جدید است. کسانی که نتوانند با این انقلاب صنعتی خو بگیرند، احتمالاً به مرور بازارشان را از دست می‌دهند. این کلیت ماجرا است. اگر سوال دیگری دارید، در کامنت‌ها می‌توانیم بحث را ادامه دهیم.

 

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا