به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رفیقدوست فعال سیاسی اصولگرا، درباره نقش سردار سلیمانی در شکست داعش و تاثیر فقدان او در اتفاقات اخیر در سوریه گفت: سردار دلها یکی از برادران هم لباس من بود که پس از پایان جنگ، لباسش را از تن نیاورد و به مدت ۴۰ سال با این لباس، به حل مشکلات ایران و منطقه پرداخت. پس از پایان جنگ، یکی از بزرگترین کارهایی که انجام داد، این بود که استان سیستان و بلوچستان را کاملا آرام و همراه با نظام کرد و سپس به انجام کارهای دیگر ادامه داد.
بنا به روایت ایلنا، وی ادامه داد: از روزی که من یادم میآید، یعنی همان اوایل جنگ که ایشان جوانی با موهای وز وزی بود در جبهه حاضر شد؛ تا روزی که در نهایت، ۲۴ میلیون نفر تقریباً در مراسم تشییع پیکرش شرکت کردند. او از آن روز که به جبهه آمد تا روزی که رفت، یک وضعیت داشت و آن وضعیت این بود که همواره در تلاش برای خدمت به بندگان خدا بود.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: در سال ۹۵، برای اولین بار خداوند توفیق داد که به کربلا بروم و با جمعی دیگر غبارروبی حرم امام حسین (ع) را انجام دهم. در حین کار، با فردی برخورد کردم که او با لهجه عربی فارسی به من گفت که حاج محسن من را می شناسی!؟ من هادی العامری، فرمانده حشد الشعبی عراق، هستم که در زمان جنگ ایران و عراق در لشکر بدر در کنار شما میجنگیدم و با شما زیاد کار کردهام. لشکر بدر همان لشکری است که شامل عراقیهایی بودند که در کنار ما با صدام میجنگیدند.
رفیق دوست خاطرنشان کرد: او توضیح داد که اگر در زمان حضور داعش که در ۴۰ کیلومتری بغداد و مرز ایران بود و بیش از ۶۰ درصد عراق و ۹۰ درصد سوریه را گرفته بود، مقام معظم رهبری سردار سلیمانی را به آنجا نفرستاده بودند و او نیز خودش را به عنوان فرمانده به آنجا نمیرساند، امروز آثاری از عتبات عالیات و کشور سوریه باقی نمیماند. او به ما کمک کرد و ما نیز پذیرفتیم و سپس فرمان داد که تمامی داعشیها را به موصل منتقل کنیم.
وی ادامه داد: ما هر چه سردار سلیمانی گفت را انجام دادیم تا اینکه به تاریخی رسید که گفت داعش از بین خواهد رفت. آقای عامری گفت که این مرد، یعنی سردار سلیمانی، معلوم نبود که یک نفر است همه جا بود و همیشه بود و خودش همیشه در خط مقدم حضور داشت و با همکاری نیروهای فاطمیون و زینبیون که رزمندگانی از پاکستان و افغانستان بودند، توانست تاریخی را اعلام کند و داعش را از بین ببرد. روزی وزیر خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون، گفت که ما با چهار میلیارد دلار نیرویی در منطقه ایجاد کردیم تا دیگر نیاز به اعزام سرباز نداشته باشیم. به این ترتیب، داعش به عنوان ابزاری از سوی آمریکا ساخته شد و سردار سلیمانی با نبوغ نظامی، سیاسی و فرهنگیاش توانست با یک برنامه ریزی نسل این گروه را از ریشه برکند.
این فرمانده بازنشسته زمان جنگ در پاسخ به این سوال که چه عواملی به موفقیت سردار سلیمانی در آن سالها کمک کردند و آیا توانستیم پس از شهادت ایشان از این دستاوردها پاسداری کنیم؟، گفت: سردار سلیمانی وقتی مسئولیتی می گرفت اولین کاری که می کرد این بود که برای هدف پاکسازی دشمن، آموزش و آمادهسازی نیروها را آغاز میکرد و به جوانان آموزش میداد. یکی از افرادی که در این مسیر همراه او بود و در سوریه شهید شد، شهید حسین همدانی بود. او می گفت ما اول در سوریه، بسیج خواهران و بسیج برادران را تشکیل دادیم و در عراق نیز حشد الشعبی راهاندازی شد. سپس شروع به مبارزه با داعش کردیم. سردار سلیمانی نه تنها نبوغ نظامی و قدرت فرماندهی برجستهای داشت، بلکه به آموزش افراد تحت فرمان خود نیز توجه ویژهای میکرد و این یکی از عوامل موفقیت او در سوریه بود.
رفیق دوست در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه اقدامات سردار سلیمانی منجر به گسترش مقاومت در منطقه شد آیا پس از ایشان توانستیم از این دستاوردها حفاظت کنیم، گفت: انتهای سوال شما به وضعیت امروز سوریه باز میگردد، در یک تاریخی به دعوت دولت عراق و دولت سوریه، مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای یک فرمانده قابل را با نیروهایی به این منطقه فرستادند تا به درخواست این دو دولت پاسخ دهند. آنها وظیفه خود را به خوبی انجام دادند و پس از اتمام مأموریت، بازگشتند. ما قرار نبود در سوریه به جای ارتش سوریه یا در عراق به جای ارتش عراق بجنگیم. هدف ما این بود که روحیهای که در ایران وجود دارد و به امنیت کشور کمک میکند را به آنها منتقل کنیم. اما پس از بازگشت ما، بر اثر وادادگی ارتش سوریه وضعیتی ایجاد شد که امروز شاهد آن هستیم. رئیسجمهور آنجا نیز مقاوم نبود و فرار کرد. لذا ما تا زمانی که در آنجا بودیم، با درخواست طرف مقابل حضور داشتیم و با پایان مأموریت برگشتیم. قرار نبود همیشه در آنجا بمانیم یا به جای آنها بجنگیم.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که سردار سلیمانی چه ویژگی داشتند که توانستند نیروهای محلی را در کنار یکدیگر جمع کرده و رهبری کنند، گفت: صحبتهای سردار سیلمانی که مرتب هم از رسانههای جمعی منتشر میشود، نشان میداد که او در عمل هیچ چیزی جز خدا را در کارش دخالت نمیداد. خداوند نیز چون شریکپذیر نیست، اگر کسی حتی یک درصد بخواهد کسی غیر از خدا را در کارش شریک کند، آن را نمیپذیرد. سردار سلیمانی خالصانه و مخلصانه برای خداوند خدمت کرد. چند روز قبل از شهادتش، در سپاه ایشان را دیدم که به سمت سفرش به عراق میرفت. از او پرسیدم کجا میروی و او پاسخ داد که به عراق میرود. گفتم انشاالله که سالم برگردی، ولی او گفت: «دعا کن که شهید بشوم، چون اگر غیر از شهادت نصیبم شود، باختهام.» او کسی بود که جانش را کف دستش گذاشته و ۱۰۰% برای خدا میجنگید و در هر میدانی که میرفت، پیروز میشد.
وی با تاکید براینکه از ویژگیهای اصلی ایشان این بود که برای خدا زندگی میکرد، گفت: سردار سلیمانی، سپهبد پاسدار بود اما وصیت می کند که روی سنگ مزارش بنویسند سرباز، این نشان می دهد که او فردی بود که با هدفی روشن و درک قوی از آنچه باید بفهمد، به جایی رسید که به «سردار دلها» تبدیل شد.
این فرمانده سابق سپاه در پاسخ به این سوال که آیا شخصیتهایی مانند سردار سلیمانی قابل تکرارند و چطور میتوان از تجربیات رهبری ایشان در برابر تهدیدات امروز استفاده کرد؟ تصریح کرد: ما در حال حاضر افراد زیادی در سپاه و نیروهای دیگر داریم که مشابه سردار سلیمانی هستند. اگر آن میدان را پیدا کنند و مأموریت خود را به درستی انجام دهند، میتوانند تأثیرگذار باشند. اما او توانست آن میدان را به دست آورد و یاد خود را بر جا بگذارد که فکر میکنیم تکرار شدنی نیست. اما انشاالله که تکرار شدنی باشد.
رفیق دوست در پاسخ به این سوال که چگونه می توان از تجربیات سردار سلیمانی استفاده کرد، گفت: در حال حاضر در سپاه مکتب سردار سلیمانی تدریس میشود. ما در کشور، تشکیلاتی به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داریم. امام خمینی (ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود» من عرض می کنم که «تا سپاه هست، کشور هست.» بنابراین، تا زمانی که سپاه وجود دارد، کشور هم وجود دارد.
2727